perjantai 26. heinäkuuta 2013

The Lone Ranger (2013)






















The Lone Ranger on Disneyn tuottama seikkailuelokuva, jossa Tonto –niminen intiaani (Johnny Depp) kertoo seikkailuistaan omalaatuisen lainvalvojan (Armie Hammer) kanssa. Tarina sijoittuu villiin länteen, jossa rakennetaan rautateitä ja jossa desperadot ja intiaanit vielä vaikuttavat. Sivuosissa nähdään William Fichtner, Tom Wilkinson, Ruth Wilson ja Helena Bonham Carter. Ohjauksesta vastasi mm. Pirates of the Caribbean –elokuvasarjasta tuttu Gore Verbinski.

Vanhaan hahmoon perustuva The Lone Ranger muistuttaa paljon edellä mainittuja merirosvoelokuvia ja on Disney –leffa rahakkaammasta päästä. Kokonaisuus on hyvin tuotettu ja ympäristö on hieno jäljitelmä esikuvastaan, mutta jollain tavalla elokuva jää hiukan etäiseksi. Hitaan alun jälkeen tarinaan saadaan edes jonkinlainen juonen tekele, mutta kaikkea vain on aivan liikaa. Mukaan on otettu seikkailua, draamaa, romantiikkaa ja jännitystä, mutta överiksi vedetty toiminta vie useimmiten huomion ja alati läsnä oleva väkivalta tuntuu toisinaan tarpeettomalta. Näyttelijöistä eniten loistaa odotetusti Depp, jonka roolisuoritus erikoisena intiaanina on varsin onnistunut.

Vakavia ja surullisiakin teemoja sivuava The Lone Ranger on omituinen sekoitus historiantuntia ja kesäleffaa. Näistä aineksista olisi saanut parikin teosta aikaiseksi ja silloin lopputulos olisi ollut tasaisempi. Kevyenä viihteenä tämä kyllä käy ja hauskoja hetkiä on saatu kivasti mukaan, mutta minkäänlaista uudelleenkatseluarvoa elokuvalla ei ole.


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...