lauantai 29. syyskuuta 2012

Red Lights (2012)



Red Lights kertoo naispsykologista, joka paljastaa paranormaaleja temppuja esittäviä huijareita. Hän saa apureineen vastaansa tunnetun psyykikon, joka on pitänyt hiljaiseloa vuosikymmenet pahimman kriitikkonsa kuoltua kesken esityksen. Elokuvan pääosissa ovat Cillian MurphySigourney WeaverElizabeth Olsen ja Robert De Niro.

Tarinapuolella Red Lights on samaan aikaan mielenkiintoinen ja tylsä. Elokuvan alkupuoli herättää mielenkiintoa, mutta loppupuoli on täysin ylilyöty ja mauton sekä valitettavan ennalta-arvattava lukuun ottamatta M. Night Shyamalan-tyyppistä yllätystä, joka ei kuitenkaan tunnu sopivan kokonaisuuteen. Juoni kerrotaan masentavasti ja henkilöhahmot pysyvät todella pinnallisina. Weaver tekee kohtuullisen suorituksen, mutta on oikeastaan sivuosassa. De Niro puolestaan pettää pahasti vaikka syy lienee enemmän ohjaajan ja käsikirjoituksen. Red Lightsin värimaailma on turhan tumma ja punertava ja elokuvaa on nukuttava katsoa. Musiikit yrittävät luoda jännittävää tunnelmaa, mutta jäävät lähinnä tragikoomiselle tasolle.

Red Lights käyttää tunnettuja näyttelijöitä väärin ja sortuu huonoon ohjaukseen ja epätasaiseen käsikirjoitukseen. Psyykikoista kerrottavat yksityiskohdat ovat mielenkiintoisia, mutta kokonaisuutena elokuva on valju esitys.


4 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...