torstai 20. syyskuuta 2012

Salainen agentti 007 Istanbulissa / From Russia with Love (1963)



From Russia with Love (Suomessa ”Salainen agentti 007 Istanbulissa”) on järjestyksessään toinen James Bond-seikkailu. Pääosassa jatkaa Sean Connery ja bond-tyttönä nähdään Daniela Bianchi. Tällä kertaa SPECTRE usuttaa amerikkalaiset ja venäläiset toisiaan vastaan havitellessaan salauksenpurkulaitetta.

From Russia with Love muistuttaa tyyliltään enemmän uusia bond-seikkailuja kuin Dr. No. Tarinassa juoksennellaan ympäri maita ja mantuja ja erilaisia osapuolia tuodaan esille paljon. Ernst Blofeld tekee ensiesiintymisensä toistaiseksi nimettömä ja kasvottomana pahiksena ja myös Desmond Llewelyn nähdään ensimmäistä kertaa Q:na. Juoni etenee mukavaa tahtia ja tyhjät hetket loistavat poissaolollaan. Henkilöhahmot saavat sopivasti syvyyttä eikä näyttelijöiden suorituksista voi valittaa. Musiikit ovat tuttua tavaraa ja lavasteet ja kuvauspaikat aivan toista luokkaa ensimmäiseen elokuvaan verrattuna. Tämäkin bond-seikkailu päättyy tuttuun kohtaukseen vesillä, mutta elokuvan aikana ei kuulla kertaakaan Bondin kuuluisaa esittelyä ja taisipa se juomakin jäädä välistä.

From Russia with Love on taattua bond-laatua niin hyvässä kuin pahassa. Tarjolla on vauhdikas agenttiseikkailu, joka on kestänyt ajan hammasta yllättävän hyvin ja jaksaa yhä viihdyttää. Jos pitää bondeista tämä on ihan hyvä elokuva, mutta muille annettavaa ei välttämättä riitä.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...