sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Spartacus – gladiaattori / Spartacus: War of the Damned (2010) -sarja, 3. tuotantokausi / Season 3



















Spartacus: War of the Damned on Suomessa nimellä Spartacus – gladiaattori tunnetun sarjan kolmas ja viimeinen tuotantokausi. Spartacus (Liam McIntyre) jatkaa pakomatkaansa ja entisistä orjista koostuvan armeijansa kasvattamista. Vanha ystävä/vihollinen Crixus (Manu Bennett) haluaa vetää joukkiota toiseen suuntaan, mutta Gannicus (Dustin Clare) ja monet muut ovat sankarin puolella. Vanha vihollinen korvaantuu uudella kun Rooman rikkain mies Marcus Licinius Crassus (Simon Merrells) poikansa Tiberiuksen (Christian Antidormi) ja tunnetun sotasankarin Ceasarin (Todd Lasance) kanssa lähtevät lopettamaan kapinaa. Uusia naissivuosia esittämässä nähdään mm. Anna HutchisonJenna Lind ja Gwendoline Taylor.

Kolmannen tuotantokauden alussa Spartacus löytää uuden liittolaisen, mutta sisäiset valtataistelut ovat koitua tarpeettomiin julmuuksiin sortuvien kapinallisten kohtaloksi. Juonittelua on edelleen mukana, mutta kokonaisuutena tarina on suoraviivaisempi ja asioita hoidetaan enemmän väkivallan kautta. Päämäärä on toki edelleen sama, mutta tällä kertaa reitti sinne on selkeämpi kuin edellisellä kaudella ja hyvä niin. Taistelut ovat entistä massiivisempia ja väkivallalla ja seksillä mässäily jatkuu. Ennalta-arvattavuuksia on mukana roppakaupalla, mutta kun kaikki vedetään täysin överiksi, saadaan sillä aikaiseksi positiivisiakin vaikutuksia.

Spartacus: War of the Damned eroaa edellisistä kausista mahtipontisemmilla taustamusiikeillaan ja rohkeammilla homoeroottisilla kohtauksillaan. Efektit ovat edelleen puolivillaisia ja tuotantokauden loppupuoli sisältää turhaa joutokäyntiä ja tarpeettomia käänteitä. Nähdäänpä ruudussa myös muutama jopa edellisiin kausiin verrattuna häiriintynyt kohtaus. Kokonaisuutena Spartacus –sarjan viimeinen kausi on parempi kuin edellinen ja paikoin peräti koskettava. Tuttuja hahmoja lähtee edelleen tiuhaa tahtia lihoiksi eikä onnellisia kohtaloita vieläkään tunneta. Kuten arvata saattaa, loppu on verinen.


7 / 10





Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...