torstai 17. lokakuuta 2013

Jahti / The Hunt / Jagten (2012)





















Tanskalainen draamaelokuva Jagten (Suomessa ”Jahti”, englanniksi ”The Hunt”) kertoo pikkukaupungissa elävästä eronneesta miesopettajasta (Mads Mikkelsen). Hän on juuri pääsemässä jaloilleen ja löytämässä uuden rakkauden kun hänen elämänsä mullistuu täysin hänen parhaan ystävänsä (Thomas Bo Larsen) tyttären (Annika Wedderkopp) esittämän lapsellisen valheen takia.

Rankasta aiheesta kertova Jagten alkaa kuvaamalla tavallista elämää vastoinkäymisineen ja hauskoine hetkineen. Hetken kuluttua tarina kuitenkin saa vastenmielisiä piirteitä ja muuttuu paikoin melkeinpä kauhuksi saakka. Ajattelemattoman teon seuraukset saavat järjettömät mittasuhteet ja ihmisten mieli tekee heille ikävät temput. Mitä tehdä, kun kaikki kohtelevat sinua kuin syyllistä eikä kukaan kuuntele?

Loistavien näyttelijäsuoritusten elävöittämä Jagten ahdistaa ja saa katsojan raivostumaan ihmisten typeryydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta, mutta sortuu välillä melko ilmeiseen symboliikkaan. Onnistuneen lopun ja voimakkaiden tunteiden sekä ajatusten herättämisen takia elokuvaa voi pitää hyvin onnistuneena, mutta viihteeksi sitä en kyllä kutsuisi. Hieno, mutta raskas elokuva vakavasta aiheesta.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...