lauantai 24. elokuuta 2013

Mud (2012)





















Konstailemattomiin Yhdysvaltojen eteläisiin osavaltioihin sijoittuva Mud kertoo kahdesta pojasta (Tye Sheridan, Jacob Lofland), jotka päättävät auttaa pakomatkalla olevaa miestä (Matthew McConaughey) eteenpäin ja takaisin yhteen rakkaansa (Reese Witherspoon) kanssa.

Karulla tavalla kauniita maisemia esittelevä Mud on kärsivällisyyttä vaativa kasvutarina, johon on saatu mahtumaan niin koskettavia kuin jännittäviäkin hetkiä ja jopa pari kohtausta toimintaa ja romantiikan kaipuuta. Sen henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja hyvin näyteltyjä; varsinkin nuorten poikien suorituksia täytyy kiittää, vaikka kyllä McConaugheykin saa itsestään paljon irti.

Maanläheistä tyylistään huolimatta Mud saavuttaa aina välillä sen tietyn maagisen tunnelman ja on siten draama paremmasta päästä. Se ei sorru ylilyönteihin ja pitää verkkaisesta tahdistaan huolimatta mielenkiinnon yllä. Hötkyilijöille tätä ei voi suositella, mutta jos kaipaat hyvin tuotettua draamaa aikuiseen makuun, persoonallinen Mud on oiva valinta.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...