tiistai 6. elokuuta 2013

Fast & Furious 6 (2013)





Perinteisesti katuautoilun ympärillä pyörineen Hurjapäät –elokuvasarjan kuuden osa Fast & Furious 6 tuo ensimmäisistä osista tutut Domin (Vin Diesel) ja Brianin (Paul Walker) takaisin suoremman toiminnan merkeissä. Tällä kertaa tavoitteena on saada armahdus Hobbsilta (Dwayne 'The Rock' Johnson) auttamalla nappaamaan rikollisliigan johtaja (Luke Evans). Siinä sivussa elätellään vielä toivoa aikaisemmissa elokuvissa kuolleen Lettyn (Michelle Rodriguez) löytämisestä elossa.

Fast & Furious 6 on aikamoista rytinää. Juoni on odotetusti suoraviivainen ja sen on tarkoitus lähinnä saatella katsoja seuraavaan vauhdikkaaseen hetkeen. Paikoin meno on jo tarkoituksellisen koomista ja saa katsojan nauramaan absurdeille kohtauksille. Epäkohtien lista on niin pitkä, että sen miettimisen unohtaa hyvin äkkiä. Elokuvaa ei ole pilattu turhalla dialogilla ja keskustelut koostuvatkin usein lyhyistä, seminäppäristä sutkautuksista ja yleisestä machoilusta. Näyttelijäsuoritukset ovat mitä voi odottaakin eli taso heittelee aika rajusti.

Kesäleffana Fast & Furious 6 on oikein onnistunut. Energisen musiikin tahdittama toimintapätkä on varsin viihdyttävä vaikka välillä kohtaukset pääsevätkin venymään turhan pitkiksi. Jos et osaa kääntää aivojasi pois päältä, tämä elokuva kyllä tekee sen tai sitten tulet hulluksi sitä katsoessasi.


5 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...