torstai 31. toukokuuta 2012

Hell on Wheels (2011) –sarja, 1. tuotantokausi / Season 1



Hell on Wheels on muun muassa Mad Men ja The Walking Dead –sarjoista tutun AMC-kanavan omaa tuotantoa. Se kertoo kostomatkalla olevasta entisestä etelävaltioiden sotilaasta, joka päätyy rautatienrakennustöihin. Sarjan alkuasetelma vaikuttaa turhankin yksinkertaiselta, mutta melko pian juoni alkaa saada syvyyttä. Sarja on mielenkiintoinen ajankuvaus, joka nostaa esiin muutamia moraalisia ongelmia jäämättä kuitenkaan vatvomaan niitä liiaksi.

Uusia henkilöitä esitellään sopivalla tahdilla ja katsoja pysyy heistä hyvin perillä. Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä vaikka päähenkilö kärsiikin ilmeettömyydestä, tämä tosin lienee tarkoituksellista. Visuaalisesti sarja on vaikuttava, samaan aikaan pelkistetty ja täynnä pieniä yksityiskohtia. Kuvaus on hienoa, värit ovat voimakkaat ja melko posteroidut. Musiikki on omalaatuista ja sarjaan hyvin sopivaa. 

Sarjassa näytetään paljon väkivaltaa, mutta sillä mässäily ei ole yhtä pahaa kuin monissa muissa uusissa sarjoissa. Kokonaisuutena tämä sarja sijoittuu jonnekin Boardwalk Empiren ja Spartacuksen väliin. Hell on Wheels ei ole kevyttä viihdettä eikä mitenkään maatamullistava sarja, mutta silti sopivalla tavalla viihteellinen ja koukuttava. Jään odottamaan toista kautta mielenkiinnolla.


9 / 10


1 kommentti:

Sakari kirjoitti...

Sarja on uusittu toiselle kaudelle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...