torstai 17. tammikuuta 2013

Katseeseen kätketty / The Secret in Their Eyes / El secreto de sus ojos (2009)



Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin voittanut El secreto de sus ojos (Suomessa ”Katseeseen kätketty”, englanniksi ”The Secret in Their Eyes”) kertoo eläkkeelle jääneestä syyttäjästä, joka päättää kirjoittaa kirjan 25 vuotta aikaisemmin tapahtuneesta rikoksesta, joka jäi vaille ratkaisua. Samalla hänen on kohdattava vanha esihenkilönsä, jota kohtaan hänellä vieläkin on tunteita. Elokuvan pääosissa ovat Ricardo Darín, Soledad Villamil ja Pablo Rago.

El secreto de sus ojos sijoittuu kahteen aikakauteen ja sen sopivan verkkainen kerronta vaihtelee niiden välillä. Henkilöhahmot ovat upeita ja näyttelijäsuoritukset niiden arvoisia. Hienosti kuvattu ja sentimentaalisen musiikin säestämä elokuva etenee mielenkiintoisen dialogin tahdittamana ja pitää katsojan kiinni penkissään.

El secreto de sus ojos kertoo koskettavista vääryyksistä ja siitä miten käsittelemättömät asiat ja tunteet jäävät kummittelemaan eivätkä päästä mieltä vapaaksi. Se kuvaa onnistuneesti 70-luvun Buenos Airesia ja tarjoaa hiukan Miehet, jotka vihaavat naisia –tyylisen dekkarimaisen tarinan toimivalla symboliikalla höystettynä. Upean kokonaisuuden kruunaa yllättävä loppuratkaisu.


10 / 10



2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi hitsinvitsit Sakari, miten sinuun saa yhteyttä. Sähköpostitse tai jotain... Olisi asiaa :)

Sakari kirjoitti...

Laita yksityisviesti Facebookin kautta: https://www.facebook.com/SeitsemanTahteaElokuvablogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...