lauantai 5. tammikuuta 2013

Isänmaan puolesta / Homeland (2011) -sarja, 2. tuotantokausi / Season 2





Homeland –sarjan (Suomessa ”Isänmaan puolesta”) toinen tuotantokausi alkaa noin vuosi ensimmäisen kauden tapahtumien jälkeen. CIA:sta potkut saanut analyytikko Carrie Mathison (Claire Danes) toimii opettajana päästyään ulos psykiatrisesta sairaalasta ja terrorismiepäilyistä vapaaksi luikerrellut Nicholas Brody (Damian Lewis) on menestynyt kongressiedustaja ja häntä pyydetään jopa varapresidenttiehdokkaaksi. Vaikka mies pyrkiikin pääasiassa vaikuttamaan asioihin muuten kuin konkreettisella toiminnalla, terroristi Abu Nazir haluaa miehen takaisin pelinappulakseen. Kun Libanonista saadaan kuuma vinkki, alkaa vaarallinen peli uudestaan.

Sopivalla tavalla realistinen Homeland onnistuu jatkamaan tarinaa uskottavasti ja Carrie saadaan hienosti palautettua mahdottomasta tilanteesta mukaan toimintaan. Toinen tuotantokausi alkaa muutenkin vauhdikkaasti ja intensiivinen meno jatkuu aina odottamattomaan loppuun saakka. Perheen sisäiset ongelmat ja Brodyn uudet haasteet tuovat tarinaan oman lisänsä, kuten myös vanha suola ja vaihtelevat lojaliteetit. Myös politiikan ja terrorismin yhdistäminen tuottaa yllättäviä ongelmia. Näyttelijäkaarti on pysynyt pääosin samana, mutta sivuosiin on saatu muutama uusi hahmo.

Homeland –sarjan toinen tuotantokausi on oikeastaan vielä parempi kuin jo erittäin hyvä ensimmäinen kausi. Se tuo ruudulle todella hienoja näyttelijäsuorituksia, mahtavia hahmoja ja loistavia juonenkäänteitä. Sarja tasapainoilee onnistuneesti voimakkaan draaman ja jännittävien salaliittojen välissä ja pitää katsojan tiukasti otteessaan. Kunnon agenttisarjan hengessä katsojaa kuitenkin vedätetään vähän väliä ja hänet saadaan puntaroimaan eri vaihtoehtoja ja epäilemään sitä, mikä on totta ja mikä ei. A-luokan viihdettä.


10 / 10





1 kommentti:

Sakari kirjoitti...

Tämä sarja on uusittu kolmannelle kaudelle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...