perjantai 1. kesäkuuta 2012

Salakuljettaja / Contraband (2012)



Mark Wahlbergin tähdittämä Contraband (Suomessa ”Salakuljettaja”) kertoo mestarisalakuljettajasta, joka joutuu palaamaan ”eläkkeeltä” ja tekemään vielä yhden keikan pelastaakseen sukulaispoikansa. Elokuvassa tuntuu olevan kiire kuin 24:ssa konsanaan ja tunnelma on kokonaisuutena melko ahdistava. Contraband ei ole samanlainen veijarileffa kuin esimerkiksi Ocean’s Eleven vaan kyseessä on paljon synkempi pätkä, joka sisältää myös roisia ja paikoin hyvin vastenmielistä väkivaltaa.

Näyttelijöille ei ole jätetty paljoakaan tilaa omalle ilmaisulle vaan kaikki kulkevat samanlainen tympeä ilme naamallaan lyhyistä kohtauksista seuraaviin. Henkilöhahmot ovat muutenkin hiukan pinnallisia. Lisäksi elokuva kärsii liian mustista kohtauksista, joten välillä tapahtumien seuraaminen on hankalaa. Kuva on melko väritön ja ylläpitää siten tiettyä, totista tunnelmaa. Äänimaailma on sekin pelkistetty.

Kuten arvata saattaa, tarina sisältää muutamia yllätyksiä eikä vastoinkäymisiltä vältytä. Mitään liian monimutkaista ei kuitenkaan ole lähdetty tavoittelemaan. Contraband on hiukan liian vakava sopiakseen leppoisaan illanviettoon ja hiukan liian keskinkertainen erottuakseen massasta. Vauhdikkaana rikosdraamana ihan ok.


6 / 10


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...