keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Machine Gun Preacher (2011)



Machine Gun Preacher ei nimestään huolimatta ole toimintaelokuva. Se on tositapahtumiin pohjautuva kertomus Sam Childersista, miehestä joka löysi rappiolliselle elämälleen tarkoituksen Sudanista, jossa hän ryhtyi käymään omaa sotaansa LRA:ta vastaan ja pelastamaan paikallisia lapsia. Entisenä pahana poikana Childers antaa tarkoituksen välillä pyhittää keinot.

Machine Gun Preacher on vakava elokuva vakavasta aiheesta ja se herättää katsojassa paljon ajatuksia. Elokuva sisältää huomattavan määrän väkivaltaa ja vastenmielisiä kohtauksia, mutta jättää moraaliset valinnat katsojalle. Gerald Butler vetää pääosan hienosti ja myös sivuosan esittäjät tekevät onnistuneet suoritukset. Henkilöhahmot saavat syvyyttä ja heidän tunteisiinsa samaistuminen on helppoa vaikka usein melko raskasta. Tarina etenee sopivaa tahtia ja kuvaus ja musiikit täydentävät kokonaisuuden kauniisti.

Machine Gun Preacher on hyvä elokuva, mutta se jokin joka tekisi tästä loistavan elokuvan, puuttuu. Kaunistelemattoman ja lapsiin kohdistuvan väkivallan vuoksi tämä elokuva saattaa järkyttää joitakin katsojia.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...