sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Chronicle (2012)



Chronicle kertoo lukiolaispojista, jotka saavat käyttöönsä supervoimia. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään supersankarielokuva vaan rankka kertomus ihmisluonteesta. Alun teinihassuttelujen jälkeen voimille löytyy muuta käyttöä, mutta muiden ihmisten auttaminen ei ole päällimmäisenä mielessä.

Chronicle on kuvattu siten, että tarinaa seurataan ”löytyneiden” nauhojen muodossa, kuten Cloverfield tai Blair Witch Project -elokuvissa. Alussa konsepti ärsyttää, puolivälissä se toimii jotenkuten ja lopussa sen rajat ovat tulleet vastaan ja tyyli muuttuu häiritsevällä tavalla. Tällainen kerronta ei ole kaikkien mieleen muutenkaan, mutta tässä elokuvassa se tuntuu jotenkin erityisen päälle liimatulta.

Nuoret näyttelijät esittävät paikoin vaikeatkin roolit uskottavasti ja osa henkilöhahmoista aukeaa mukavasti. Osa henkilöistä jää kuitenkin pintapuoleisiksi ja välillä samaistuminen on melko vaikeaa kun lähestytään kouluampujatasoa henkisesti. Chronicle käynnistyy hitaasti ja kerää vauhtia loppua kohti, päättyen kuitenkin hiukan ennalta-arvattavalla tavalla. Elokuva on paikoin ahdistava ja synkkä katsaus ihmismieleen eikä siten sovellu kaikille.



7 / 10


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...