perjantai 4. lokakuuta 2013

Under the Dome (2013) -sarja, 1. tuotantokausi / Season 1





















Under the Dome on Stephen Kingin Kuvun alla -kirjaan perustuva scifi/draama-sarja, jossa Chester's Mill –nimisen pikkukaupungin päälle ilmestyy mystinen läpinäkyvä kupu, jonka läpi kukaan ei voi kulkea ja jonka toiselle puolelle ei voi kommunikoida. Kaupunkilaiset joutuvat pian taistelemaan vähenevien resurssien sekä epätietoisuuden kanssa eivätkä kenenkään salaisuudet ole enää turvassa. Sarjan pääosissa nähdään mm. Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Natalie Martinez, Colin Ford, Britt Robertson, Dean Norris, Alexander Koch ja Mackenzie Lintz.

Omalaatuisen idean ympärille rakennettu Under the Dome on taattua Kingiä niin hyvässä kuin pahassa. Mysteeriä ylläpidetään hartaudella, mutta hahmot ovat melko yksiulotteisia ja monet kovin sosiopaattisia. Sarjalla kestää kauan saada kunnon imu aikaiseksi, mutta loppua kohti isosta joukosta hahmoja jäävät vain tärkeimmät jäljelle ja asioihin saadaan taas vauhtia. Näyttelijäsuoritukset ovat kohdallaan ja sarja on muutenkin ammattimaisesti toteutettu.

Loppua kohti aina vain synkemmäksi muuttuva Under the Dome ilahduttaa varmasti kirjailijan faneja, mutta muille sarjan epätasainen ja paikoin suorastaan hassu ote saattaa olla liikaa. Mysteereistä, salaliitoista ja lopunajanodotuksesta kiinnostuneille suunnattu Under the Dome on lopulta melko keskinkertaista viihdettä. Sarja on uusittu toiselle kaudelle.


7 / 10


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...