tiistai 15. lokakuuta 2013

Memories of Murder / Salinui chueok (2003)





















Etelä-Korealainen Salinui chueok (englanniksi ”Memories of Murder”) on tositapahtumiin perustuva rikosdraama, joka kertoo maan ensimmäisen sarjamurhaajan etsinnästä. Pikkukaupungin etsivät saavat käsiinsä jotain paljon suurempaa kuin mihin ovat tottuneet ja avuksi lähetään poliisi Soulista, mutta saako hänkään rikosta ratkaistua? Elokuvan pääosissa ovat Song Kang-ho, Kim Sang-kyung ja Kim Roi-ha.

Vuodesta 1986 alkava Salinui chueok on omalaatuinen elokuva. Alussa se muistuttaa erikoista komediaa kuutamolla olevine hahmoineen ja villeine kuulustelukeinoineen, jotka ovat hyvin kaukana CSI:stä, mutta pikkuhiljaa tarina kuitenkin vakavoituu ja loppua kohti mysteeri muuttuu aina vain synkemmäksi. Lopulta epätoivoinen tutkimus ja tapahtumat saavat traagiset mittasuhteet.

Salinui chueok on hitaasti etenevä, paikoin jännittävä ja ahdistava kertomus, joka herättää ajatuksia ja koskettaa. Sen hahmot ovat mielenkiintoisia sekä hyvin näyteltyjä ja yllätyksiä on riittämiin. Elokuvan tunnelma on onnistunut ja se on varsin suositeltavaa katsottavaa, jos ison rahan jenkkidekkarit tylsistyttävät.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...