maanantai 7. lokakuuta 2013

Pacific Rim - Hyökkäys Maahan / Pacific Rim (2013)






















Pacific Rim (Suomessa “Pacific Rim - Hyökkäys Maahan”) on Guillermo del Toron ohjaama scifi/toiminta-elokuva, jossa ihmiset taistelevat merestä nousevia jättimäisiä Kaiju -hirviöitä vastaan. Aseenaan heillä on Jaeger –nimellä tunnettuja, Transformerseja muistuttavia koneita, joita ohjaa aina kaksi ihmistä, joiden mielet kytketään hetkellisesti yhteen tehtävää varten. Ruudussa nähdään mm. Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Diego Klattenhoff, Charlie Day, Burn Gorman, Clifton Collins Jr. ja Ron Perlman.

Melko hassun idean varaan rakennettu Pacific Rim on kuin seuraisi pikkupoikien leikkejä. Kaikki on isoa tai isompaa ja pistetään palasiksi tyylillä. Paikoin sekavien, testosteronia uhkuvien taistelukohtauksien väliin on yritetty saada jotain henkevääkin, mutta ei sillä niin ole väliä. Toisinaan oudot hahmot ovat kohtuullisen onnistuneita ja tuovat sopivaa kevennystä muuten niin synkkään maailmaan.

Pacific Rim on isolla budjetilla tehtyä höpöhöpöviihdettä, jossa kaikki menee niin pahasti yli, että se oikeastaan toimii. Efektit ovat hienoja ja vaikka juoni jääkin puolivillaiseksi, elokuva jaksaa viihdyttää kunhan osaa olla odottamatta liikoja. Ihan ok kesäleffa.


7 / 10




Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...