torstai 11. lokakuuta 2012

Stolen (2012)





















Stolen on Nicolas Cagen tähdittämä toimintaelokuva, jossa juuri vankilasta vapautuneen varkaan tytär kidnapataan vanhan ryöstösaaliin palauttamiseksi. Päähenkilö tekee luonnollisesti kaikkensa saadakseen tyttärensä takaisin ja joutuukin aikamoiseen pyöritykseen keskelle Mardi Gras-juhlaa samaan aikaan kun tytärtä kyyditetään ympäri kaupunkia taksin takaluukussa. Elokuvan on ohjannut mm. Con Air ja The Expendables 2 –elokuvista tuttu Simon West. Muita pääosia näyttelevät Josh Lucas, Danny Huston, Malin Akerman ja Sami Gayle.

Stolen on tunnelmaltaan intensiivinen eikä hitaita hetkiä ole. Valitettavasti tarina vain on epäuskottava, täynnä kammottavia aukkoja ja vailla minkäänlaista yllätysmomenttia. Toimintakaan ei ole mitenkään poikkeuksellisen hienoa vaan muistuttaa lähinnä 80- ja 90-lukujen elokuvia. Cagen näyttelijäsuoritus on miehelle tyypillistä surkealta spanielilta näyttämistä, mutta sivuhenkilöiden puolelta löytyy ihan kohtuullisia esityksiä. Hahmot eivät ole mitenkään loistavia, mutta pientä yritystä silläkin saralla on havaittavissa. Musiikit hakevat klassista jännäritunnelmaa, mutta menevät välillä pahasti yli ja aiheuttavat lähinnä hilpeyttä. Kuvaus on periaatteessa ok muutamia käsivaralta kuvattuja kohtauksia lukuun ottamatta. Elokuvan alussa viitataan melko selvästi herrojen ensimmäiseen yhteiseen tuotokseen, mutta alkuperäinen nalle-efekti jää puuttumaan.

Kokonaisuutena Stolen on vauhdikas ja lattea elokuva, joka ei pärjää vertailussa paremmille lajikumppaneilleen. Krapulaviihteenä tämä voi menetellä, jos osaa kääntää aivonsa pois päältä, mutta loppujen lopuksi kyseessä on aika turha teos.


4 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...