torstai 24. lokakuuta 2013

Kick-Ass 2 (2013)





















Ensimmäinen Kick-Ass -elokuva kertoi tavallisesta teinipojasta (Aaron Taylor-Johnson), joka päätti ryhtyä supersankariksi, mutta jolla ei ollut siihen oikeastaan minkäänlaisia edellytyksiä. Kick-Ass 2 jatkaa omalla tavallaan hellyyttävien urpojen seikkailuja rikostentorjunnassa ja tuo takaisin ruutuun myös Hit Girlin (Chloë Grace Moretz) ja uutena hahmona maailman ensimmäisen superpahiksen The Motherfuckerin, jota esittää edellisestä osasta tuttu Christopher Mintz-Plasse. Mukana ovat myös Colonel Stars and Stripes (Jim Carrey), Battle Guy (Clark Duke), Night-Bitch (Lindy Booth) ja Hit Girlin uusi huoltaja (Morris Chestnut).

Kick-Ass 2 seuraa edeltäjänsä viitoittamalla tiellä parodioidessaan supersankarielokuvia. Se viljelee mustaa huumoria ja sen toiminta on tietoisesti tarpeettoman veristä, outoa ja varsin epäsovinnaista. Välissä nähdään teinidraamaa ja muutama surullinenkin kohtaus. Lapasesta lähtevän meininkin taustalla soi energinen musiikki ja elokuvan vire on nuorekas ja nörttejä ihannoiva.

Mauttomien vitsien tahdittama Kick-Ass 2 pyrkii olemaan moniulotteinen ja toisinaan jopa vakavastiotettava, mutta sortuu samalla hajanaisuuteen ja kliseisiin, joille ei voi nauraa. Vaikka edellisen osan tuoreutta ei tavoitetakaan, kieli poskessa tehty elokuva jaksaa kaikesta keskenkasvuisuudestaan huolimatta viihdyttää, jos sen brutaalius ei häiritse.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...