sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Suuri puhallus / Now You See Me (Extended -versio) (2013)





















Now You See Me (Suomessa “Suuri puhallus”) on rikostrilleri, jossa neljä illusionistia tekee ryöstöjä kesken esiintymistensä ja jakaa rahat yleisölle. Peräänsä he saavat FBI-agentin ja Interpolin tutkijan sekä taikatemppuja paljastavan ex-taikurin. Elokuvan pääosissa nähdään Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco ja Mélanie Laurent. Pienemmissä rooleissa mukana ovat myös Morgan Freeman, Michael Caine sekä Common.

Mystiikalla alkava Now You See Me pyörittää katsojaa aikansa taikuuden parissa ja siirtyy loppupuolella enemmän toimintaan. Vauhdikkaasti etenevät tapahtumat jättävät henkilöhahmot sivuosaan, mutta sillä ei oikeastaan tunnu olevan suurta merkitystä. Elokuva pelaa katsojalla kuten taikurit poliisilla ja pitää arvailemassa, mitä oikeasti tapahtuu. Jotkin käänteet ovat ennustettavissa, mutta ehkä se olikin tarkoitus?

Tyylikkäästi toteutettu Now You See Me muistuttaa monilla tavoilla Ocean's Eleven –elokuvasarjaa. Sen kertomukseen jää aukkoja, mutta se toimii mainiosti kevyenä viihteenä, mikäli on halukas uskomaan sen temppuihin eikä katso liian tarkasti. Arvostelussa oli normaalia 16 minuuttia pidempi extended-versio.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...