sunnuntai 12. elokuuta 2012

Spartacus - gladiaattori / Spartacus : Vengeance (2010) -sarja, 1. tuotantokausi (Spartacus : Blood and Sand, Season 2)



Väkivallalla ja seksillä mässäilevä Spartacus-sarja (Suomessa "Spartacus - gladiaattori") on kokenut liudan muutoksia toisella varsinaisella kaudellaan. Spartacusta esittävä Andy Whitfield menehtyi valitettavan nuorena ja jouduttiin korvaamaan Liam McIntyrellä. Lisäksi Naevian näyttelijä on vaihdettu. Uusiin päähenkilöiden esittäjiin tottuminen vie hetken aikaa ja vaikka he ovatkin ihan kohtuullisia, eivät he tunnu yhtä ilmeikkäiltä ja luontevilta kuin edeltäjänsä.

Valitettavasti myös vapaaseen maailmaan sijoitettu juoni hakee sijaansa eikä sarjan vetovoima ole enää entisensä. Edes Deadwood-tyyppinen koreileva sananparsi ei tällä kertaa auta. Siinä missä aikaisempaan ajankohtaan sijoittuva Spartacus : Gods of the Arena oli askel ylöspäin kaudesta yksi, on tämä askel alaspäin. Osa johtuu siitä, että uusia hahmoja on paljon ja niiden välisten suhteiden rakentaminen vie aikaa. Lisäksi lukuisat ”kertakäyttöhahmot” jäävät hyvin pinnallisiksi. Ketään tuskin yllättänee se, että moni päähenkilöistäkin kohtaa tällä kaudella loppunsa eli sama ongelma voi jatkua seuraavalla kaudella.

Lavastusbudjetti vaikuttaa sekin toisella kaudella valitettavan pieneltä eikä sitä ole voitu enää korvata hienoilla hidastuksilla. Kun tähän kaikkeen lyödään päälle hiukan toisella kädellä tehty ohjaus, jää katsojalle valitettavan petetty olo Spartacus : Vengeancen näkemisen jälkeen.


6 / 10


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...