maanantai 20. elokuuta 2012

Prinsessan ryöstö / The Princess Bride (1987)



The Princess Bride (Suomessa “Prinsessan ryöstö”) on parodia klassisesta sadusta. Siinä on kaunis prinsessa, paha prinssi, uljas sankari, jättiläinen, miekkailua, pussailua ja mitä muuta nyt tarvitaan eeppiseen tarinaan. Elokuvan on ohjannut Rob Reiner ja pääosissa ovat mm. Cary Elwes ja Robin Wright.

The Princess Bride on ulkoasultaan jo hiukan kulunut ja halvalla tehdyt lavasteet ja efektit ovat nykyään vielä halvemman näköisiä. Koska kyseessä on kuitenkin parodia, ei näillä epäkohdilla ole merkitystä ja ne jopa hiukan lisäävät elokuvan huvittavuutta. Henkilöhahmot ovat karikatyyrisiä ja on vaikea sanoa, missä siirrytään ylinäyttelemisen puolelle. Tarina on tämän tyyppisille komedioille ominaista ryntäilyä paikasta toiseen, mutta se on kaikesta ennalta-arvattavuudestaan huolimatta viihdyttävä. Mukavan lisän tarinaan tuo Peter Falkin toimiminen sadun lukijana.

The Princess Bride on säilyttänyt tenhonsa eikä ikä paina vielä. Parodia kaikkien tuntemasta aiheesta on onnistunut hyvin ja lopputuloksena on hauska seikkailuelokuva.



8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...