maanantai 23. syyskuuta 2013

Varkaitten paratiisi / To Catch a Thief (1955)





















Alfred Hitchcockin ohjaama To Catch a Thief (Suomessa “Varkaitten paratiisi”) on romanttinen rikoselokuva, jossa entistä jalokivivarasta (Cary Grant) syytetään uusista murroista ja hän joutuu etsimään oikeaa rikollista todistaakseen syyttömyytensä. Tutustuessaan tyyliään kopioivan varkaan mahdollisiin uhreihin, hän tapaa nuoren naisen (Grace Kelly), tämän persoonallisen ja rikkaan äidin (Jessie Royce Landis) sekä työnantajansa rahoista huolestuneen vakuutusvirkailijan (John Williams). Elokuva voitti aikoinaan parhaan kuvauksen Oscar-palkinnon.

Hitchcockin elokuvaksi varsin romanttinen To Catch a Thief ei ole juoneltaan kovin monimutkainen, mutta pitää katsojan arvailemassa, kuka varas oikeastaan on. Tarjolla on myös sopiva annos jännitystä ja huumoria varsin toimivalla dialogilla varustetussa paketissa. Grant sopii hienosti asiallisen ja varautuneen herrasmiehen rooliin ja Kelly tekee varsin viehättävän suorituksen leikkisänä perijättärenä.

Upeisiin maisemiin sijoittuva To Catch a Thief tuo ruudulle myöhemminkin moneen kertaan nähdyn juonen hyvin tasapainoisena kokonaisuutena. Muutamista kauneusvirheistään huolimatta elokuva on säilyttänyt tenhonsa ja on varsin hyvää ja kepeää viihdettä, jos pitää klassisemmista teoksista.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...