maanantai 13. toukokuuta 2013

The Americans (2013) -sarja, 1. tuotantokausi / Season 1

 




The Americans on agenttisarja, joka seuraa ”tavallista” amerikkalaista 80-luvun perhettä, jonka isä ja äiti ovat KGB:n vakoojia. Pariskunta elää täysin uuden identiteettinsä kautta ja perheen lapset ovat autuaan tietämättömiä asioiden oikeasta laidasta. Tehtävät vaihtelevat vakoilusta murhiin eikä töitä helpota se, että naapuriin muuttaa asumaan FBI:n agentti. Sarjan pääosissa nähdään Keri Russell, Matthew Rhys, Noah Emmerich, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Annet Mahendru ja Alison Wright.

Jännitystä, politiikkaa ja paljon seksiä sisältävä The Americans kuljettaa juonta erikseen jakso- sekä kausitasolla ja näyttää välillä takaumia Neuvostoliitosta. Uuden tekniikan puuttuminen tuo juoneen oman positiivisen lisänsä, mutta jokin pidemmän aikavälin tavoite olisi voinut olla paikallaan. Draamaa mahtuu mukaan roppakaupalla eikä ns. järjestetty avioliitto ole täysin mutkaton ratkaisu varsinkaan kun työnkuvaan kuuluu useiden peiteroolien ja niihin liittyvien (pari)suhteiden ylläpito. Päähenkilöt ovat turhan aktiivisen oloisia ollakseen uskottavia, mutta näyttelijöitä täytyy kiittää. Russellista nähdään ilahduttavasti uusi puoli ja myös Rhys sopii hienosti rooliinsa. Kaiken kaikkiaan näyttelijät ovat oikein hyvätasoisia.

The Americans on ammattimaisesti tuotettu ja osuva kuvaus 80-luvusta musiikkeineen kaikkineen. Taustavire on synkkä ja painostava, mutta hyvän ja pahan rajamailla taiteilevia henkilöhahmoja on hauska seurata ja The Americans koukuttaakin kohtuullisesti. Sarjan suuntaa on vaikea arvioida, mutta seuraava kausi on jo tekeillä ja kyllä tätä ihan mielellään katselisi enemmänkin.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...