tiistai 26. helmikuuta 2013

Rouva varapresidentti / Veep (2012) -sarja, 1. tuotantokausi / Season 1





Veep (Suomessa "Rouva varapresidentti") on HBO:n tuottama komediasarja, joka kertoo Yhdysvaltojen varapresidentistä ja hänen lähimmistä avustajistaan. Sarjan pääosissa ovat Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale, Matt Walsh ja Reid Scott.

Politiikalle irvaileva Veep on tunnelmaltaan hektinen ja vaatii katsojalta keskittymistä. Sen käsivaralta kuvattu, hiukan dokumenttimainen tunnelma muistuttaa The Office –sarjaa, mutta hahmot ja heidän tekemisensä ovat enemmänkin 30 Rock –tyylisiä. Henkilöt ovat kaksinaamaisia, kylmän laskelmoivia ja manipuloivia luusereita, jotka piikittelevät toisiaan ja joiden sarkastista dialogia ja fyysisiä maneereja on hauska seurata. Paikoin Veep tarjoilee myötähäpeää ja tuo ruudulle vitsejä, joille nauraminen on tarkoituksellisen kiusallista. Näyttelijät ovat mukavasti tehtäviensä tasalla ja Louis-Dreyfus on kerännyt suorituksellaan huomiota palkintogaaloissakin.

Veep ottaa kaiken ilon irti vallan kahvaan halajavien toisinaan oudosta logiikasta ja takinkäännöistä. Se ei oikeastaan ole kevyttä viihdettä, mutta jos politiikka kiinnostaa ja sen kliseet ovat tuttuja, on kyseessä paikoin hyvinkin hauska sarja.


8 / 10


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...