tiistai 11. syyskuuta 2012

Continuum (2012) –sarja, 1. tuotantokausi / Season 1


Continuum on kanadalainen scifi-sarja, jossa naispoliisi ja joukko terroristeja joutuvat enemmän tai vähemmän vahingossa vuodesta 2077 takaisin vuoteen 2012. Continuumin päähenkilö on Rachel Nicholsin esittämä naispoliisi Kiera Cameron, jolla on käytössään edistynyttä tekniikkaa ja aivoihin upotettuja implantteja. Avukseen hän saa teinipojan (Erik Knudsen) ja paikallisen poliisin (Victor Webster). Heidän kanssaan Cameron yrittää estää terroristeja muuttamasta tulevaisuutta. Asioita mutkistaa se, että 
Cameronin työpari ei tiedä hänen olevan tulevaisuudesta.

Continuumin päähenkilö on jotain Alcatraz-sarjan naisetsivän ja Farscape-sarjan Aeryn Sunin välistä. Toisinaan omituisen pehmeä ja toisinaan mukavan särmikäs. Sarjan hahmot ovat periaatteessa luonnollisen oloisia ja niihin voi samaistua, mutta teinipoika on vähän turhan nerokas ollakseen uskottava. Itse asiassa homma menee välillä pahasti naurettavuuden puolelle hänen ja tekniikan suhteen. Näyttelijäsuoritukset ovat kohtuullisia, mutta mitään ihmeitä ei kannata odottaa. Tarina on alussa ja lopussa mielenkiintoinen, mutta välissä on pahaa tyhjäkäyntiä. Taustalla oleva suurempi juoni vaikuttaa kuitenkin sopivan monimutkaiselta tarjoillakseen seuraavallekin kaudelle jutun juonta. Ajalliset kikkailut ja takaumat tarjoavat näppäriä käänteitä, mutta välillä tarinassa ollaan oudosti sivuraiteilla.

Sarjan kuva on usein sumennettu siten, että syväterävyys saadaan näyttämään pienemmältä kuin se todellisuudessa on (vaihtoehtoisesti käytössä voi olla tilt-shift objektiivi). Tämä saa aikaan lähinnä halvan näköisen vaikutelman. Taustamusiikit sisältävät paljon vokaaleja ja niihin tottuminen vie hetken.

Continuum on kevyttä scifiä, jonka hyvältä kuulostava juoni kärsii keskinkertaisesta tuotannosta. Ensimmäisen tuotantokauden loppu kuitenkin lupaa mielenkiintoista jatkoa ja 2. tuotantokausi on jo varmistunutkin. Ehkä tästä vielä saadaan jotain aikaiseksi. Tällaisenaan tämä sopii lähinnä katsottavan puutteesta kärsiville scifi-faneille.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...